Ontdek de Commodore (N-Z)

Introductie

Spot the Commodore computer. Je zit te kijken naar de tv, en opeens zie je een Commodore computer. In dit artikel kan je deze beelden bekijken. Verder is er ook achtergrond informatie te vinden over de tv-serie, film, muziek video, computerspel etc.

Klik op de foto's voor een grotere versie.

Nano - 3Sat

A Commodore C64g, C64 and a PET/CBM computer, a VIC-1541 disk drive, a 1084s monitor and a Competition Pro joystick in the TV program Nano. Een Commodore C64g, C64 en een PET/CBM computer, een VIC-1541 disk drive, een 1084s monitor en een Competition Pro joystick in het TV programma Nano.

Info:

Nano is een wetenschap en technologie programma van het satelliet station 3Sat. 3Sat is een samenwerking van de ARD en ZDF uit Duitsland, ORF uit Oostenrijk en SF uit Zwitserland. In deze aflevering wordt stilgestaan bij de 30ste verjaardag van de Commodore C64.

Natural Born Killers

A Commodore 1701 monitor in the movie Natural Born Killers. Een Commodore 1701 monitor in de film Natural Born Killers.


Info:

Natural Born Killers is een Amerikaanse film uit 1994. Mickey en Mallory reizen langs route 666. Ze vermoorden mensen, maar laten altijd een persoon leven om het verhaal te vertellen.
Acteurs: Woody Harrelson, Juliette Lewis, Tom Sizemore, Rodney Dangerfield, Everett Quinton en andere.

NCIS - LA

A Commodore C64 in the TV-series NCIS - LA. Een Commodore C64 in de TV-serie NCIS LA.

Info:

NCIS: Naval Criminal Investigative Service is een Amerikaanse misdaad / dramaserie die in 2003 is begonnen. In deze aflevering van NCIS LA zijn er twee lanceercomputers in een nucleaire raketsilo.
Acteurs: Chris O'Donnell, Daniela Ruah, Eric Christian Olsen, Barrett Foa, Renée Felice Smith en anderen.

C64: S09E07

No Retreat, No Surrender 3: Blood Brothers

A Commodore Amiga 2000 computer and a 2002 monitor in the movie No Retreat, No Surrender 3: Blood Brothers. Een Commodore Amiga 2000 computer en een 2002 monitor in de film No Retreat, No Surrender 3: Blood Brothers.


Info:

No Retreat, No Surrender 3: Blood Brothers is een Amerikaanse film uit 1990. In de film werken twee broers samen om de dood van hun vader te wreken.
Acteurs: Loren Avedon, Keith Vitali, Joseph Campanella, Wanda Acuna, Luke Askew, Rion Hunter en andere.

Notte Prima Degli Esami

A Commodore C64 computer, CN2 Datassette, Amiga 2000 copmuter and a 1084 Monitor in the movie Notte Prima Degli Esami. Een Commodore C64 computer, CN2 datassette, Amiga 2000 computer en een 1084 Monitor in de film Notte Prima Degli Esami.


Info:

Notte Prima Degli Esami is een Italiaanse film uit het jaar 2006. Het verhaal gaat over een aantal studenten die hun laatste examen moeten doen. Natuurlijk worden de meisjes en jongens verliefd op elkaar.
Acteurs: Giorgio Faletti, Cristiana Capotondi, Nicolas Vaporidis, Sarah Maestri, Chiara Mastalli en andere.

Novo - Extremix

A Commodore C64 Computer in a performance from Novo with their song Extremix. Een Commodore C64 Computer in een optreden van de band Novo met hun lied Extremix.


Info:

Novo was een Duitse synth-pop muziek groep. Ze traden op in 1984 in het Duitse TV programma Musikladen.

Not Quite Human

A Commodore Amiga 1000 computer with an 2002 monitor in the movie Not Quite Human. Een Commodore Amiga 1000 computer met een Commodore 2002 monitor in de film Not Quite Human.


Info:

Not Quite Human is een Amerikaanse film uit 1987. De film gaat over een wetenschapper die een robot ontwikkeld genaamd Chip. Een eigenaar van een speelgoed fabriek ontvoerd Chip om hem om te bouwen in een vecht robot. Maar aan het eind van de film wordt Chip gered.
Acteurs: Steven Hilliard Stern, Jay Underwood, Alan Thicke, Robyn Lively, Joseph Bologna, Kristy Swanson, Robert Harper en andere.

NRK - Lydverket

An Commodore C64 and C128 computer, a 1084 monitor and a Retro Replay in the TV program Lydverket. Een Commodore C64 en C128 computer, een 1084 monitor en een Retro Replay in het TV programma Lydverket.


Info:

Lydverket is een Noors TV programma van de TV zender NRK. In deze documentaire wordt gepraat over de terugkomst van de C64. Verder wordt er ook gepraat over het "stelen" van Commodore C64 SID muziek door bekende artiesten.

Nu ji xie ren

A Commodore 64 computer in the movie Nu ji xie ren. Een Commodore 64 computer in de film Nu ji xie ren.


Info:

Nu ji xie ren (Robotrix) is een Chinese (Hong Kong) film uit het jaar 1991. Een doorgedraaide wetenschapper zet zijn geest om naar een robot. Daarna ontvoerd hij een zoon van een olie sjeik voor lkosgeld. Tevens laat hij een spoor van doden mensen achter. De hele politie macht en twee vrouwelijke robots proberen hem te stoppen.
Acteurs: Amy Yip, Chikako Aoyama, David Wu, Billy Chow, Hoi-sing Cheung en andere.

Nutella

A Commodore Amiga 1000 and a Commodore 1084 monitor in the TV advert of Nutella. Een Commodore Amiga 1000 en een Commodore 1084 monitor in de TV advertentie van Nutella.


Info:

Nutella is een hazelnoot pasta voor op brood. Nutella wordt gemaakt door het Italiaanse bedrijf Ferrero.

NWZ TV - Oldenburger Computermuseum

A Commodore VIC-20, C64 and a Amiga 500 computer with 1701 and 1084 monitors in the Oldenburger Computermuseum - NWZ TV. Een Commodore VIC-20, C64 en een Amiga 500 computer met 1701 en 1084 monitors in het Oldenburger Computermuseum - NWZ TV.
Ook zijn er Commodore 1312 paddles, 1311 joystick, 1541 disk drive, Amiga mouse en de Competition Pro Joystick te zien. De gespeelde spelletjes zijn: Clowns, International Karate en Pinball Wizard.


Info:

NWZ TV (Nordwest-Zeitung TV) is een lokaal TV station in Duitsland. Het nieuws toonde een reportage over het computer museum in Oldenburg.

Op het t-shirt kan je de slogan lezen "der letzte Amigianer", wat betekend "De laatste Amiga gebruiker".

Odyssey 5

A Commodore C64c power supply in the TV-series Odyssey Een Commodore C64c voeding in de TV serie Odyssey 5.


Info:

Odyssey 5 is een Canadese sciencefiction serie uit het jaar 2002 met 19 afleveringen. In de aflevering Kitten ontmoet Neil een vrouw, een Sentient, en ze wil alles te weten komen over de Odyssey 5.
Acteurs: Christopher Gorham, Leslie Silva, Peter Weller, Tamara Craig Thomas, Sebastian Roché en andere.


S01-E11

Oliver Pocher Show

A Commodore C64 computer in the late night show, The Oliver Pocher Show. Een Commodore C64 computer in de late avond show, De Oliver Pocher Show.


Info

De Oliver Pocher Show is een komedie show met presentator en komiek Oliver Pocher. De show wordt uitgezonden door Sat.1 in Duitsland. In deze aflevering gebruikt Angelas Schmunzel (parodie op Angela Merkel) een Commodore C64 om internet video's aan te kondigen.

Operation: Zeitsturm

A Commodore watch, C64c, CBM, SX-64 and C16 computer, Pencam, 1541, 1541-II, 1551 and 8050 disk drive in the movie Operation: Zeitsturm. Een Commodore horloge, C64c, CBM, SX-64 en C16 computer, Pencam, 1541, 1541-II, 1551 en 8050 disk drive in de film Operation: Zeitsturm.


Info:

Operation: Zeitsturm is een Duitse film van Welle Erdball uit het jaar 2008. In het jaar 1944 dwingen de nazi's een professor een tijdmachine te bouwen. Vele jaren later wordt de tijd machine weer gevonden en wordt deze opgestart met behulp van een Commodore SX-64.
Acteurs: Honey, Frl. Venus, Plastique, Horand Hölzel, Kevin Gross en andere.

Pacco, doppio pacco e contropaccotto

A Commodore Amiga 500 in Pacco, doppio pacco e contropaccotto. Een Commodore Amiga 500 in Pacco, doppio pacco e contropaccotto.


Info:

Pacco, doppio pacco e contropaccotto is Italiaanse film uit 1993. Deze film vertelt de verhalen van 10 verschillende mensen die op zoek zijn naar een baan.
Acteurs: Alessandro Haber, Leo Gullotta, Enzo Cannavale, Marina Confalone, Angela Luce en andere.

Passenger 57

A Commodore 1084 monitor in the movie Passenger 57. Een Commodore 1084 monitor in de film Passenger 57.


Info:

Passenger 57 is een Amerikaanse film uit het jaar 1992. De film gaat over een terrorist die wil ontsnappen door het gijzelen van een vliegtuig. Maar een veiligheidsagent van de vliegtuig maatschappij is aan boord en vecht tegen de terroristen.
Acteurs: Wesley Snipes, Bruce Payne, Tom Sizemore, Alex Datcher, Bruce Greenwood en anderen.

Patrick Jean - Pixels

A Commodore logo in the animation Pixels from Patrick Jean. Een Commodore logo in de animatie Pixels van Patrick Jean.


Info:

Patrick Jean is een 2D en 3D grafisch ontwerper uit Frankrijk. In zijn creatie Pixels nemen video spelletjes de stad New York over. Vele beroemde items uit de 8-bit video spelletjes zijn aanwezig in Pixels: Space Invaders, Commodore, Pacman, Ocean, Psygnosis, Tetris, Atari, Breakout, Donkey Kong, Frogger en Bomberman.

Paula Abdul - Cold Hearted

A Commodore Amiga 500 in the music video Cold Hearted from Paula Abdul. Een Commodore Amiga 500 en een SuperGen genlock van Digital Creations in de muziek video Cold Hearted van Paula Abdul.


Info:

Cold Hearted is uitgebracht in 1989 en bereikte de eerste plaats in Amerika. Cold Hearted staat op het album Forever Your Girl.

Pebble Mill at One

A Commodore PET 2001 (Blue) in the TV program Pebble Mill at One. Een Commodore PET 2001 (Blauw) in het TV programma Pebble Mill at One.


Info:

Pebble Mill at One was een lunch-tijd TV programma van de Engelse BBC. Het programma Pebble Mill at One was op TV van 1972 tot 1986. In deze aflevering demonstreert Marian Foster de Commodore PET 2001.

Pedagogiska magasinet

A Commodore C64 computer in the TV program: Pedagogiska magasinet. Een Commodore C64 computer in het TV programma: Pedagogiska magasinet.


Info

Pedagogiska magasinet is een Zweeds educatief TV programma. In deze aflevering toont presentatrice Anna Gustafson de Cmmodore C64 (1983).

Perspective

A Commodore C64c computer and a Datassette in the short film Perspective Een Commodore C64c computer en een Datassette in de korte film Perspective.


Info:

Perspective is een korte film uit Turkije gemaakt door Mehmet Can Koçak. In de film wordt de Commodore C64c aangesloten op je hersenen. Maar er kruipt een insect in de C64c en maakt deze kapot, en doodt ook de man die de C64c gebruikt.
Acteurs: Ilhan Şen, Mehmet Can Koçak and Nazım Çınar.

Pete Shelley - Homosapien

A Commodore PET / CBM computer in the music video Homosapien from Pete Shelley. Een Commodore PET / CBM computer in de muziek video Homosapien van Pete Shelley.


Info:

Homosapien werd uitgebracht in 1981 en staat op het album met dezelfde naam. Pete Shelley is de leider van de Engelse punk band Buzzcocks.

De bovenste afbeelding is van de voorkant van het album, de onderste is uit de muziek video.

Pixelmacher - ZDF Kultur

A Commodore PET 2001, CBM-II, C64, Amiga 1200, Max Machine, Educator, C65 and the Golden C64 computer in the documentary Pixelmacher. Een Commodore PET 2001, CBM-II, C64, Amiga 1200, Max Machine, Educator, C65 en de Gouden C64 computer in de documentaire Pixelmacher.


Info:

Pixelmacher is een programma van het Duitse TV kanaal ZDF Kultur. Het programma gaat over computer spelletjes en computer hardware. Een van de afleveringen gaat over de Commodore verzameling van Enno Coners.

Play Value - Commodore

A Commodore PET 2001, VIC-20, C64 and the Amiga in the on-line series Play Value. Een Commodore PET 2001, VIC-20, C64 en de Amiga in de on-line serie Play Value.


Info:

Play Value is een on-line serie van ON-Networks. Deze aflevering gaat over de betekenis van Commodore in de spelletjes industrie.

Pocitacova dilemata

A Commodore C64 computer and a 1541 disk drive in the TV program Pocitacova dilemata. Een Commodore C64 computer en een 1541 disk drive in het TV programma Pocitacova dilemata.


Info:

Pocitacova dilemata is en Czechoslovaaks TV programma uit het jaar 1988 met 10 afleveringen. In deze aflevering wordt de Commodore C64 en de 1541 gedemonstreerd.

Met dank aan Predseda voor de foto's.

Police Academy 3: Back in Training

Commodore C64 and 1701 in Police Academy 3. Er zijn diverse Commodore C64 computers en 1701 monitors te zien in de controle kamer van het politie bureau.


Info:

Police Academy is een serie van (7) komische speelfilms over een opleiding instituut van de Politie. De film is uitgebracht in 1984 en de volgende acteurs speelde mee: George Gaynes, Steve Guttenberg, Michael Winslow, David Graf, Bubba Smith, Marion Ramsey, Leslie Easterbrook, Bruce Mahler, Bobcat Goldthwait, Tim Kazurinsky, Art Metrano, Lance Kinsey e.a.

Polygoon Journaal - Tentoonstelling mens en computer

An Commodore PET 2001 computer in the Polygoon Journaal. Een Commodore PET 2001 computer in het Polygoon Journaal.


Info:

Het Polygoon Journaal was een journaal dat werd getoond in de bioscoop. In deze aflevering was het onderwerp: Tentoonstelling mens en computer. Er is te zien hoe een Commodore PET 2001 computer wordt gebruikt om het spel boter, kaas en eieren te spelen. Dit journaal is van 1 januari 1979.

PowNews

A Commodore C64 and Jeroen Tel in the news program PowNews. Een Commodore C64 en Jeroen Tel in het nieuws programma PowNews.


Info:

PowNews is een nieuws programma van het Nederlandse TV station PowNed. In deze editie een nieuws item over Jeroen Tel en de Commodore C64. De reden voor deze editie was het overlijden van Jack Tramiel.

Primeval

A Commodore C64 in the TV-series Primeval. Een Commodore C64 in de TV serie Primeval.


Info:

Primeval is een Britse science fiction TV serie met 23 afleveringen van 2007 tot en met 2009. De serie gaat over een geheime dienst die onderzoek doet naar een uitgebreid alternatief universum.
Acteurs: Douglas Henshall, Jason Flemyng, James Murray, Andrew-Lee Potts, Lucy Brown en andere.

S01-E04

Prince of Darkness

A Commodore Amiga 1000 computer, 1080 monitor and a 1010 external diskdrive in the movie Prince of Darkness. Een Commodore Amiga 1000 computer, 1080 monitor en een 1010 externe disk drive in de film Prince of Darkness.


Info:

Prince of Darkness is een Amerikaanse horror film uit 1987. In de film onderzoekt een groep van docenten en studenten en mysterieuze cilinder in een kerk. Na onderzoek ontdekken ze dat Satan in deze cilinder gevangen zit.
Acteurs: Donald Pleasence, Jameson Parker, Victor Wong en andere.

PrOn - The XXX Parody

A Commodore C64 computer in the film PrOn - The XXX Parody. Een Commodore C64 computer in de film PrOn - The XXX Parody.


Info:

PrOn - The XXX Parody is een Canadese film uit het jaar 2011. In de film wordt Kevin Fling ontslagen op zijn werk. Hij besluit om in te breken in het Enrection computer systeem. Maar hij wordt het computer systeem ingezogen.
Actors: Lexi Belle, Brian Street Team, Diamond Foxx, April O'Neil, Tommy Pistol en andere.

Psych

A Commodore C64 computer and  a Commodore 1702 monitor in the TV series Psych. Een Commodore C64 computer en een Commodore 1702 monitor in de TV serie Psych.


Info:

Psych is een Amerikaanse televisie serie met 54 afleveringen van 2006 tot 2009. De serie gaat over een politie consulent, die met zijn geheugen en indrukwekkende opsporing technieken mensen laat denken dat hij helderziend is.
Acteurs: James Roday, Dulé Hill, Timothy Omundson, Corbin Bernsen, Maggie Lawson en andere.

S04-E07

Puppet Master II

A Commodore Amiga 2000 computer and a 1080 monitor in the movie Puppet Master 2. Een Commodore Amiga 2000 computer en een 1080 monitor in de film Puppet Master 2.


Info:

Puppet Master II is een horror film uit 1991. Een team van parapsychologen wordt naar een hotel gestuurd om een verdachte moord te onderzoeken. De poppen in het hotel proberen de onderzoekers te vermoorden.
Acteurs: Elizabeth Maclellan, Collin Bernsen, Steve Welles, Gregory Webb, Charlie Spradling, Jeff Weston, Nita Talbot en andere.

Pure X - Heaven

A Commodore SX-64 computer in the music video Heaven by Pure X. Een Commodore SX-64 computer in de muziek video Heaven van Pure X.

Info:

Pure X is een Amerikaanse muziek groep met de leden Austin Youngblood, Jesse Jenkins, Matty Tommy Davidson en Nate Grace. Het lied Heaven is van het derde album Angel.

Radio 2, VRT

Commodore C64g in the radio studio Radio-2 VRT, Belgium Een Commodore C64g in de studio van Radio 2. Radio 2 is een onderdeel van de VRT. De VRT is de nederlandstalige staats omroep van België.


Info:

Als het televisie kanaal van de VRT geen uitzending heeft wordt de studio van Radio 2 weergegeven. Het thema van de uitzending was de jaren 80.

Rated X: A Journey Through Porn

A Commodore Amiga 2000 computer and a Commodore 1084S monitor in the movie Rated X: A Journey Through Porn. Een Commodore Amiga 2000 computer en een Commodore 1084S monitor in de film Rated X: A Journey Through Porn.


Info:

Rated X: A Journey Through Porn is een film uit het jaar 1999. Een film regisseur maakt een documentaire over de porno industrie.
Acteurs: Jeanna Fine, William Margold, Gina Everett, Sean Michaels, Toni English en andere.

Met dank aan James voor de foto's.

Red Dwarf

Commodore C64 and a Amiga keyboard in the comedy: Red Dwarf (S01E05) Een Commodore C64 en Amiga toetsenbord in de engelse TV komedie Red Dwarf.


Info:

Red Dwarf is een sci-fi comedy, en bestaat uit 55 afleveringen in 8 seizoenen (1988-1999). Dave Lister is de enige overlevende na een stralingsongeluk, omdat hij tijdens het ongeluk in "suspended animation" was. Na 3.000.000 jaar wordt Dave uit "suspended animation" gehaald door de boord computer Holly. Behalve Dave Lister is er ook een hologram genaamd Arnold Rimmer en een tot mensachtig geëvalueerde kat die Cat genoemd wordt. Later komt ook nog de robot Kryten bij het team.

S01-E01/E03/E05

Reload -Eins Plus

A Commodore C64 and Amiga 500 computer, 1541c and 1571 disk drive, Datassette, Competition Pro joystick and the 64er magazine in the TV program Reload. Een Commodore C64 en Amiga 500 computer, 1541c en 1571 disk drive, Datassette, Competition Pro joystick en het 64er magazine in het TV programma Reload.


Info:

Reload is een programma van het Duitse TV station Eins Plus. De show wordt gepresenteerd door Stefan en Fred. In deze aflevering kan je de computer spelletjes zien uit de zeventiger, tachtiger en negentiger jaren.

Remington Steele

A Commodore C64 computer in the TV-series Remington Steele. Een Commodore C64 computer in de TV-serie Remington Steele.


Info:

Remington Steele is een Amerikaanse TV serie met 5 seizoenen en 94 afleveringen (1982 - 1987). In de serie onderzoekt een vrouwelijke privé detective een aantal zaken onder de naam Remington Steele. Ze kan niet haar eigen naam gebruiken omdat de mensen geen vrouw willen als prive detective.
Acteurs: Pierce Brosnan, Stephanie Zimbalist, Doris Roberts, Janet DeMay, James Read en andere.

S01E21

Retro SpelComputer Beurs - TV Gelderland

A Commodore C64c computer and a 1901 monitor on the Retro SpelComputer Beurs - TV Gelderland. Een Commodore C64c computer en een 1901 monitor op de Retro SpelComputer Beurs - TV Gelderland.


Info:

TV Gelderland is een lokaal TV-station in Nederland. Het nieuws toonde beelden van de Retro SpelComputer Beurs in Apeldoorn (4 Oktober 2009).

Revenge of the Nerds II

A Commodore C64 on a poster in the movie Revenge of the Nerds II. Een Commodore C64 op een poster in de film Revenge of the Nerds II.


Info:

Revenge of the Nerds II is een Amerikaanse film uit het jaar 1987. In dit vervolg gaan de nerds naar een nationale studentenvereniging bijeenkomst. De Alpha Beta doen alles om van de nerds af te komen. De nerds worden op een onbewoond eiland gedumpt, maar ze vinden een manier terug naar de bijeenkomst.
Acteurs: Robert Carradine, Anthony Edwards, Curtis Armstrong, Larry B. Scott, Timothy Busfield en andere.

Rheingold - Computerbeat

A Commodore C64 computer in the music video Computerbeat by Rheingold. Een Commodore C64 computer in de muziek video Computerbeat van Rheingold.


Info:

Rheingold is een Duitse muziek groep. Computerbeat werd uitgebracht op het album Dis-Tanz in 1984.

Rhett and Link - In The 80's

A Commodore C128 and a Commodore monitor in the music video Rhett and Link - In The 80's. Een Commodore C128 en een Commodore monitor in de muziek video Rhett and Link - In The 80's.


Info:

Rhett and Link zijn twee Internetainers uit Amerika. Hun volledige namen zijn Rhett McLaughlin en Link Neal en ze zijn muzikanten, film-makers en TV presentatoren. In de video clip herinneren zij de tachtiger jaren en ze tonen een aantal items uit die periode: DMC DeLoraen, Commodore C128, Betamax video-recorder, Rekenmachine-horloge, Boombox, Grote mobiele telefoon, Simon (spel), Atari VCS en veel meer.

Rick Springfield - Human Touch

A Commodore VIC-20 Computer in the music video Human Touch from Rick Springfield. Een Commodore VIC-20 Computer in de muziek video Human Touch van Rick Springfield.


Info:

Human Touch is een single van Rick Springfield en werd in 1983 uitgebracht. De single is van het album Living in Oz. Human Touch werd later gebruikt in het video spel Grand Theft Auto: Vice City Stories.

Rocketboom

A Commodore C64 in Rocketboom. Een Commodore C64 computer in Rocketboom.


Info:

Rocketboom is een dagelijkse vlog geproduceerd door Andrew Baron en gepresenteerd door Molly Windman. Dit is een wekelijkse internet show uit New York.

Rolf's Cartoon Club

Een Commodore Amiga 2000 in de TV-show Rolf's Cartoon Club. Een Commodore Amiga 2000 in de TV-show Rolf's Cartoon Club.


Info:

Rolf's Cartoon Club is een Engelse TV-show gepresenteerd door Rolf Harris voor ITV (1989 -1993). De show gaat over animatie en tekenfilms. Rolf gebruikte de Amiga 2000 voor het maken van animaties.

Royal Gigolos - Self Control

A Commodore PET/CBM in the music video Self Control. Een Commodore PET/CBM in de muziek video Self Control.


Info:

Self Control is een lied van de Duitse dance band: Royal Gigolos. Het lied werd uitgebracht in 2004 op het album: Musique Delux.

Russell Howard's Good News

A Commodore Amiga 600 in the Russell Howard's Good News show. Een Commodore Amiga 600 in de Russell Howard's Good News show.


Info:

Russell Howard's Good News is een Engelse komedie / nieuws show met 9 afleveringen (2009). De show wordt gepresenteerd door by Russell Howard en werd uitgezonden op BBC Three.

S01-E03

Savage - Only You

A Commodore C64 computer and a 1541 disk drive in the music video Savage - Only You. Een Commodore C64 computer en een 1541 disk drive in de music video Savage - Only You.


Info:Savage (Roberto Zanetti) is een zanger, muziek producer, componist en zakenman uit Italië. Het lied Only You is uit het jaar 1984, en in de video clip wordt een C64 gebruikt bij een trouwerij.

Sesame Street (Sesamstraat)

A Commodore C64 computer in the TV-series Sesame Street. Een Commodore C64 computer in de TV-serie Sesame Street.


Info:

Sesame Street is een Amerikaanse educatieve televisie serie (1969 - heden) voor kinderen met 4186 afleveringen tot nu toe. In deze aflevering een klein meisje waarvan de computer niet werkt. Maar Grover komt haar helpen. Hij probeert de computer te repareren door boos in het rond te lopen. Maar dit helpt niet. Het kleine meisje krijgt gelukkig de computer weer aan de praat.

Als je naar de C64 kijkt, dan zie je dat de voeding kabel niet aangesloten zit...

Shakma

A Commodore Amiga 1000 and  a2000 computer with a 2002 and a 1084 monitor in the movie Shakma. Een Commodore Amiga 1000 en een 2000 computer met een 2002 en een 1084 monitor in de film Shakma.


Info:

Shakma is een Amerikaanse horror film uit het jaar 1990. In de film speelt een aantal studenten een Dungeons-and-Dragons spel. Maar een gevaarlijke aap ontsnapt uit het laboratorium en begint de studenten te vermoorden.
Acteurs: Christopher Atkins, Amanda Wyss, Ari Meyers, Roddy McDowall, Rob Edward Morris en andere.

Sidekicks

A Commodore Amiga 2000 and Amiga 1000 computer, and a 2002 monitor in Sidekicks. Een Commodore Amiga 1000, 2000 computer, en een 2002 monitor in Sidekicks.


Info:

Sidekicks is een Amerikaanse film uit 1992. In de film fantaseert een scholier dat hij avonturen beleefd met Chuck Norris. Hij gaat karate leren en doet mee aan een karate toernooi. Zijn vader is een computer programmeur en hij gebruikt een Amiga 2000.
Acteurs: Beau Bridges, Jonathan Brandis, Mako, Julia Nickson-Soul, Joe Piscopo, Chuck Norris en andere.

Skateland

A Commodore C64 computer, a 1541 disk drive and a datassette in the movie Skateland. Een Commodore C64 computer, een 1541 disk drive en een datassette in de film Skateland.


Info:

Skateland is een Amerikaanse film uit het jaar 2010. Het verhaal speelt zich af in het begin van de tachtiger jaren in een klein stadje in Texas (USA). De film gaat over het leven van een groep tieners en de rol schaatsbaan in het stadje.
Acteurs: Shiloh Fernandez, Ashley Greene, Heath Freeman, Brett Cullen, Melinda McGraw en andere.

Sledge Hammer!

An Amiga 1000 in de TV-series Sledge Hammer! Een Commodore Amiga 1000 wordt gebruikt door Sledge's collega Dori Doreau om een compositie tekening van een verdachte te maken.


Info:

Sledge Hammer! is een Amerikaanse komedie serie over een politie inspecteur. De serie werd uitgezonden door ABC van 1986 tot 1988 en heeft 41 afleveringen.
Acteurs: David Rasche, Anne-Marie Martin,Harrison Page.

Beroemde woorden:

Trust me, I now what I'm doing.

S01-E22

Smallville

A Commodore C64 computer, 1541 diskdrive and a 1702 monitor in the TV-series Smallville. Een Commodore C64 computer, 1541 diskdrive en een 1702 monitor in de TV-serie Smallville.


Info:

Smallville is een Amerikaanse TV-serie met 119 afleveringen (2001-2010). De serie gaat over de jeugd jaren van Clark Kent (Superman). In deze aflevering zijn Clark Kent en Chloe Sullivan bij een bijeenkomst van The Justice Society of America. Chloe vraagt of ze een computer kan gebruiken. Er wordt een stoffig laken verwijderd en de C64 komt tevoorschijn.
Acteurs: Tom Welling, Kristin Kreuk, Sam Jones III, Michael Rosenbaum, Allison Mack en andere.

S09-E11

Small Potatoes

A Commodore C64 computer, 1702 monitor and a 1541 disk drive in the TV series Small Potatoes. Een Commodore C64 computer, 1702 monitor en een 1541 disk drive in de TV serie Small Potatoes.


Info:

Small Potatoes is een animatie serie van de BBC. In deze serie reizen vier aardappelen rond de wereld, en zingen over wat ze ontdekken. In deze aflevering ontdekken de aardappelen de computer.

Sonntag Abend - Die 80er Jahre

A Commodore CBM 3032 and C64 computer, 1541 and 8050 diskdrive, MPS801 printer and a 1702 monitor in the TV show Sonntag Abend. Een Commodore CBM 3032 en C64 computer, 1541 en 8050 diskdrive, MPS801 printer en een 1702 monitor in de TV show Sonntag Abend.


Info:

Sonntag Abend is een TV show van de TV zender SWR (Südwestrundfunk) uit Duitsland. Het thema van de show is de tachtiger jaren. In de show kan je vele Commodore computers en andere Commodore apparaten zien.
Presentator: Markus Brock.

Sotto il vestito niente 2

A Commodore C64 computer and a Commodore 1701 monitor in the movie Sotto il vestito niente 2 (Too Beautiful to Die). Een Commodore C64 computer en een Commodore 1701 monitor in de film Sotto il vestito niente 2.


Info:

Sotto il vestito niente 2 (Too Beautiful to Die) is een Italiaanse film uit 1988. In de film worden de modellen die hebben gewerkt in een muziek video vermoord.
Acteurs: François-Eric Gendron, Florence Guérin, Randi Ingerman, Giovanni Tamberi, Helena Jesus en andere.

SpaceCamp

A Commodore 64 computer and a CN2 Datassette in the movie SpaceCamp. Een Commodore 64 computer en een CN2 datassette in de film SpaceCamp.


Info:

SpaceCamp is een Amerikaanse film uit 1986. In de film bezoekt een groep tieners SpaceCamp. Ze leren hoe het is om een astronaut te zijn. Ze mogen in de echte space shuttle tijdens een motor test. Maar opeens wordt de space shuttle gelanceerd.
Acteurs: Kate Capshaw, Lea Thompson, Kelly Preston, Larry B. Scott, Joaquin Phoenix en andere.

Spanner-Alarm im Teeny-Internat

A Commodore C64c in the movie Spanner-Alarm im Teeny-Internat. Een Commodore C64c in de film Spanner-Alarm im Teeny-Internat.


Info:

Spanner-Alarm im Teeny-Internat is een Duitse porno film uit 2000. In de film wordt een C64c gebruikt in een kantoor. Maar de kantoor medewerker gebruikt de C64c voor het kijken van porno films.
Acteurs: Julia Taylor en andere.

Spies Like Us

A Commodore 1702 monitor in the movie Spies Like Us. Een Commodore 1702 monitor in de film Spies Like Us.


Info:

Spies Like Us is een Amerikaanse film uit het jaar 1985. Emmett Fitz-Hume kijkt een film op een Commodore 1702 monitor. De film gaat over twee agenten die moeten infiltreren in Afghanistan. Maar ze worden enkel gebruikt als afleiding voor de echte missie.
De 1702 monitor staat op CBM 4000 model computer.
Acteurs: Chevy Chase, Dan Aykroyd, Steve Forrest, Donna Dixon, Bruce Davison en andere.

Stargate SG-1

A Koala Pad in the TV-series Stargate SG-1. Een Koala Pad in de tv-serie Stargate SG-1.


Info:

Stargate SG-1 is een militaire sciencefiction-avonturentelevisieserie van Metro Goldwyn Mayer. De serie heeft 10 seizoenen met in totaal 214 afleveringen. In deze aflevering helpt een alien genaamd Linea SG-1 om uit de gevangenis te ontsnappen, maar steelt later informatie van de computers op het hoofdkwartier van Stargate en verdwijnt naar een andere wereld.
Acteurs: Richard Dean Anderson, Michael Shanks, Amanda Tapping, Christopher Judge, Ben Browder, Corin Nemec, Don S. Davis, Beau Bridges, Claudia Black en andere.

S02/E03

Star Trek, The Voyage Home

The Amiga Garnet font is used on screens in the motion picture Star Trek, The Voyage Home. Het gebruik van het Amiga Garnet font op de schermen in de film Trek, The Voyage Home.


Info:

Star Trek, The Voyage Home is een Amerikaanse film uit het jaar 1986. In de film gaat Admiraal Kirk en zijn bemanning terug naar de 20ste eeuw. Ze moeten de bultrug walvisredden. Op de schermen van de Vulcan super computer wordt het Amiga Garnet font gebruikt.
Acteur: William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, James Doohan, George Takei en andere.

Star Trek, The Wrath of Khan

Commodore PET 2001 in the motion picture: Star Trek, The Wrath of Khan Een Commodore PET 2001 in de Star Trek film: The Wrath of Khan. De PET 2001 is een deel van de historische verzameling van James T. Kirk.


Info:

De film Star Trek, The Wrath of Khan werd in 1982 uitgebracht en wordt door de fans als beste film beschouwd. De USS Reliant is op een missie om het Genesis apparaat te testen op een onbewoonde planeet. Acteurs: William Shatner, Ricardo Montalbán, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, James Doohan, George Takei, Walter Koenig, Nichelle Nichols en andere.

Star Wreck - In The Pirkinning

A Commodore C64 and 1541 in the motion picture Star Wreck - In The Pirkinning. Een Commodore C64 computer en 1541 diskdrive in de film Star Wreck - In The Pirkinning.


Info:

Star Wreck - In The Pirkinning (2005) is een Finse komedie over de bekende Star Trek films. Emperor James B. Pirk komt met zijn ruimteschip in de problemen in de 21st eeuw. Samen met Dwarf en Info probeert hij terug te komen in de toekomst.

Stepfather III

Commodore Amiga 500 and 1084 monitor in the motion picture Stepfather III. Je kan een Amiga 500 computer en een Commodore 1084 monitor zien . In de film wordt ook een scanner gebruikt met de Amiga 500, waarschijnlijk is dit een Digi-View systeem.


Info:

De film Stepfather III is een horror / thriller uit 1992. Andy gebruikt zijn Amiga 500 om zijn stief vader te onderzoeken.
Acteurs: Robert Wightman, Priscilla Barnes, David Tom, Season Hubley en andere.

Stephen Hawking - Into the Universe

A Commodore CBM/PET computer in: Into The Universe with Stephen Hawking. Een Commodore CBM/PET computer in de TV documentaire: Into The Universe with Stephen Hawking.


Info:

Into The Universe with Stephen Hawking is een TV serie van The Discovery Channel (2010). In deze serie verteld Stephen Hawking over het universum. In de aflevering "Aliens" wordt een Commodore CBM/PET computer gebruikt om data te ontvangen met een radio telescoop.

S01-E1

S01-E1

Stephen King - Nightmares and Dreamscapes

A Commodore C64 computer, C2N datassette and a 1541 diskdrive in the movie Stephen King - Nightmares and Dreamscapes Een Commodore C64 computer, C2N datassette een een 1541 disk drive in de film Stephen King - Nightmares and Dreamscapes.


Info:

Nightmares and Dreamscapes is een televisie mini-serie van een van de verhalen van Stephen King (2006).
De scherm-afdrukken zijn van deel 4, The End of the Whole Mess.
Acteurs: Ron Livingston, Henry Thomas, Andy Anderson, Nicholas Bell, Tyler Coppin and others.

Stereo Total - Wir Tanzen Im 4-eck

A Commodore PET 2001 in the music video Wir Tanzen Im 4-eck. Een Commodore CBM / PET in de muziek video Wir Tanzen Im 4-eck.


Info:

Stereo Total is een Duitse electronica, punk rock en pop band. De leden van de band zijn Françoise Cactus en Brezel Göring. Het lied Wir Tanzen Im 4-eck staat op het album Party Anticonformiste uit 2007.

Straightforward - TV-Berlin

A Commodore C16, C64 en C64g computer, 1541 and 1541c disk drive, 1802 monitor, a Datassette and a  MPS 802 printer in the TV program Straightforward. Een Commodore C16, C64 en C64g computer, 1541 en 1541c disk drive, 1802 monitor, een Datassette en een MPS 802 printer in het TV programma Straightforward.


Info:

Straightforward is een programma van het Duitse TV station TV-Berlin. Het programma is gericht op de stad Berlijn, en deze keer brengt het programma een bezoek aan het spelcomputer museum om meer te weten te komen over de Commodore C64.

Strange Brew

A Commodore PET/CBM computer and a 8050 disk drive in the movie Strange Brew. Een Commodore PET/CBM computer en een 8050 disk drive in de film Strange Brew.


Info:

Strange Brew is een Canadese film uit 1983. In de film gaan twee broers Bob en Doug McKenzie werken in een brouwerij als kwaliteit inspecteurs. Maar ze houden zich meer bezig met het drinken van gratis bier. In de brouwerij werkt een professor aan een drug om mensen te kunnen beinvloeden.
Acteurs: Rick Moranis, Dave Thomas, Max Von Sydow, Paul Dooley, Lynne Griffin en andere.

Street Hawk

A Commodore PET / CBM computer in the TV-series Street Hawk. Een Commodore PET / CBM computer in de TV-serie Street Hawk.


Info:

Street Hawk is een Amerikaanse TV-serie met 13 afleveringen in 1985. Street Hawk gaat over een politie agent die een geheime motorfiets rijdt. Met de motorfiets en vele computer vecht hij tegen de misdaad.
Acteurs: Rex Smith, Joe Regalbuto en andere.

S01-E01

Subaru - Hand Me Downs

A Commodore C64 computer and a 1701 monitor in the TV-commercial from Subaru. Een Commodore C64 computer en een 1701 monitor in de TV reclame voor Subaru.


Info:

In de TV reclame van Subaru krijgt het jongste kind alle de afdankertjes. Hij krijgt kleren, een video spel systeem, een fiets, een Subaru auto maar ook een Commodore C64 met een 1701 monitor.

Suck

A Commodore C64 computer and a 1451 disk drive in the movie Suck. Een Commodore C64 computer en een 1451 disk drive in de film Suck.


Info:

Suck is een Canadese film uit het jaar 2009. Het verhaal gaat over de band The Winners. De band leden veranderen in vampieren en worden beroemd. De Commodore C64 staat in een opname studio waar ze hun nieuwe single opnemen.
Maar aan het eind van de film weten ze de vampier te doden die hun veranderde in vampieren en ze worden weer menselijk.
Acteurs: Rob Stefaniuk, Jessica Paré, Paul Anthony, Mike Lobel, Chris Ratz, Alice Cooper, Moby, Henry Rollins, Iggy Pop, Dave Foley, Malcolm McDowell en andere.

Supertrain

A Commodore PET2001 computer in the TV-series Supertrain. Een Commodore PET2001 computer in de TV-serie Supertrain.


Info:

Supertrain is een Amerikaanse tv-serie uit 1979. De serie gaat over een zeer luxe nucleair aangedreven trein met zwembad, winkelcentrum, gym, bibliotheek, medisch centrum en discotheek.

S01-E01

Super Saver Tickets - SBB

An Commodore C64 boot-screen on the web page of SBB. Een Commodore C64 opstart scherm op een web pagina van SBB.


Info:

SBB is de naam van de Zwitserse Federale spoorwegen. Op de web pagina van de SBB wordt reclame gemaakt voor zeer voordelige trein kaartjes. Het thema is "De prijzen van vroeger". Het invul formulier heeft als achtergrond het scherm van een Commodore C64.

Svenska Spel

A Commodore C64c computer and a Datassette in the TV commercial from Svenska Spel. Een Commodore C64c computer en een Datassette in de TV reclame van Svenska Spel.


Info:

Svenska Spel is een staats bedrijf wat in Zweden diverse loterijen beheert. In de TV reclame kijken de mensen naar het voetbal op televisie, en in de huiskamer staat een Commodore C64c computer.

Swiffer

Commodore C64c in a Swiffer tv-commercial. In een tv-reclame van Swiffer praat een vrouw met een schoonmaak borstel via een web-cam. De computer die wordt gebruikt is een Commodore C64c.

Tagesschau

A Commodore C64 in the German TV news: Tagesschau. Een Commodore C64 in het Duitse TV nieuws programma: Tagesschau.


Info:

Tagesschau het nieuws programma van het Duitse TV station ARD (1952 - heden).
Een van de nieuws items was een bijeenkomst van de Duitse Chaos Computer Club (CCC).

Datum: 28-12-1984

Tales of the City

A Commodore CBM / PET computer in the TV-series Tales of the City. Een Commodore CBM / PET computer in de TV-serie Tales of the City.


Info:

Tales of the City is een TV-serie gemaakt door Channel 4 (UK) in 1993. Het verhaal gaat over een jonge vrouw uit Cleveland die gaat werken en wonen in San Fransisco. Ze ontmoet allerlei interessante mensen, en komt in contact met drugs, de homo scene en disco.
Acteurs: Olympia Dukakis, Donald Moffat, Cloe Webb, Laura Linney, Marcus D'Amico en andere.

S01-E01

Talkin' 'Bout Your Generation

A boxed Commodore C64 computer in the TV-show Talkin' 'Bout Your Generation. Een Commodore C64 computer in de TV-show Talkin' 'Bout Your Generation (promo).


Info:

Talkin' 'Bout Your Generation is een Australische TV spel show van Network 10. In elke aflevering moeten drie teams tegen elkaar strijden in 6 ronden zoals: What's a doodle doo?, Name that Tune en All the Right Moves.
Presentator: Shaun Micallef
Vaste team leden: Amanda Keller, Charlie Pickering en Josh Thomas.

Tatort

A Commodore PET 2001 computer, a Amiga 3000 computer an d a 184 monitor in the TV-series Tatort. Een Commodore PET 2001 computer, een Amiga 3000 computer en een 1084 monitor in de TV-serie Tatort.


Info:

Tatort is een Duitse / Oostenrijkse detective serie met 768 afleveringen (1970 - 2010). In de aflevering Hilflos (met de PET 2001) wordt het lichaam van een scholier gevonden. De student is van het dak van een parkeer garage gegooid en heeft zijn nek gebroken.
In de aflevering Kinderlieb kan je een Amiga 3000 computer en een 1084 monitor zien.
Acteurs: Maximillian Brückner, Gregory Weber, Lale Yavas, Hartmut Volle, Alice Hoffman en andere.

Team Hoi - Club Veronica magazine

A Commodore Amiga 200 in the TV show Club Veronica magazine. Een Commodore Amiga 200 in de TV show Club Veronica magazine.


Info:

Team Hoi presenteren hun spel Hoi op de Nederlandse televisie (1993). De leden van Team Hoi zijn: Reinier van Vliet (Programmeur), Metin Seven (Grafisch) and Ramon Braumüller (Muziek).

TechTV

A Commodore C64 computer and a 1541 disk drive in the TV-show TechTV. Een Commodore C64 computer en een 1541 disk drive in de TV show TechTV.


Info:

TechTV was een 24 uur kabel en satelliet station met nieuws en informatie over computers (1988 - 2004). Deze aflevering gaat over het gebruik van de PC met de C64 en een XE-1541 kabel om programma's over te zetten naar de C64.
De www.c64.com web pagina en het 64HDD programma worden ook genoemd.

Terminator 3, Rise of the Machines

Commodore CBM/PET in the motion picture Terminator 3, Rise of the Machines. Een Commodore PET/CBM computer in de nucleaire-schuilkelder Crystal Peak.


Info:

Terminator 3 is een actie speelfilm van 2003. In de speelfilm neemt een computer virus Skynet over en doodt alle mensen van Skynet. In een poging om Skynet uit te schakelen gaan de helden naar Crystal Peak. Maar Skynet kan niet worden gestopt en een nucleaire oorlog wordt gestart.
Actors: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl, Claire Danes, Kristanna Loken en andere.

That '70s Show

A Commodore C64 computer, 1541 diskdrive and a 1702 monitor in That '70s Show. Een Commodore C64 computer, 1541 diskdrive en een 1702 monitor in That '70s Show.


Info:

That '70s Show is een Amerikaanse TV-show over een groep teenagers in de zeventiger jaren. De C64 werd pas in 1982 geïntroduceerd maar de aflevering speelt zich af in 1979...
Acteurs: Topher Grace, Ashton Kutcher, Danny Masterson, Wilmer Valderrama, Laura Prepon, Mila Kunis en andere.

SE08-EP20

The 8-Bit Philosophy

A Commodore C64 computer in the TV-documentary The 8-Bit Philosophy. Een Commodore C64 computer in de TV-documentaire The 8-Bit Philosophy.


Info:

The 8-Bit Philosophy is een documentaire over SID muziek van het Duitse TV kanaal 3-Sat. In de documentaire zal je vele bekende mensen zien: Chris Huelsbeck, Reyn Ouwehand, Allister Brimble, PRESS PLAY ON TAPE, Andreas Wallström, Slaygon en vele andere.

The Americans

A Commodore PET2001N, C64, 1541 and a 1702 in the TV-series The Americans. Een Commodore PET2001N, C64, 1541 en een 1702 in de TV-serie The Americans.


Info:

The Americans is een TV-serie van de TV zender FX. In deserie werkt een man en een vrouw voor een reisbureau, maar 's nachts zijn het KGB agenten. De serie heeft 52 afleveringen en is gestart in 2013. De Commodore computers worden gebruikt in het reis bureau.
Acteurs: Keri Russell, Matthew Rhys, Noah Emmerich, Maximiliano Hernández, Holly Taylor en andere.

S01 E02: PET/CBM
S03 E13: C64, 1541, 1702

The Black Balloon

A Commodore C64 computer and a Datassette in the film The Black Balloon. Een Commodore C64 computer en een Datassette in de film The Black Balloon.


Info:

The Black Balloon is een Australische film uit het jaar 2008. In de film heeft Thomas een autistische broer genaamd Charlie. Thomas heeft veel moeilijkheden om zijn broer te accepteren, maar zijn vriendin probeert hem te helpen.
Acteurs: Rhys Wakefield, Luke Ford, Toni Collette, Erik Thomson, Gemma Ward en andere.

The Chosen Two - We Don't Kehr

An Amiga A500 in the video-clip The chosen Two - We Don't Kehr.

Info:

The chosen Two is een Duits muziek duo. Ze maken muziek sinds 1991 en hebben al meer dan 20 liedjes uitgebracht. In de video wordt de A500 gebruikt om muziek te maken.

The Colbert Report

A Commodore C64 computer in The Colbert Report. Een Commodore C64 computer in The Colbert Report.


Info:

The Colbert Report is een laat in de avond show op the TV kanaal Comedy Central (USA). De show wordt gepresenteerd door Stephen Colbert en heeft meer dan 750 afleveringen in 6 seizoenen (2005 - 2010).
Stephen verteld het publiek dat hij wil dat zijn zoon dezelfde jeugd zal hebben, als hij heeft gehad. En dat zijn zoon gebruik maakt van een Commodore C64 computer.

s06-e116

The Company

A Commodore CBM / PET computer in the TV-series The Company. Een Commodore CBM / PET computer in de TV-serie The Company.


Info

The Company is een TV mini-serie van TNT (USA) met 3 afleveringen (2007). In de serie wordt het verhaal verteld van de CIA in de koude oorlog. Wanneer in het verhaal het jaar 1975 wordt bereikt staat er een CBM / PET op een bureau van een CIA agent. Echter werd de Commodore PET pas in 1977 geproduceerd.
Acteurs: Chris O'Donnell, Alfred Molina, Michael Keaton, Alessandro Nivola, Rory Cochrane en andere.

S01-E03

The Computer Chronicles

In the TV-program The Computer Chronicles: Commodore C64, SX-64, Amiga 1000, 1701, 2002, 1010 and a Koala Pad. In het TV programma The Computer Chronicles: Commodore C64, SX-64, Amiga 1000, Amiga 3000 1701, 2002, 1010 en een Koala Pad.


Info:

The Computer Chronicles was een Amerikaanse televisie serie over computers (1981-2002). In de show: Demonstratie van de C64 met een Koala Pad. Een bezoekje aan Berkley Software. Demonstratie van de Amiga 1000 door Rick Geiger (General manager Commodore Amiga). Bezoekje aan Comdex 85. Introductie van Ghost busters door David Crane. Introductie van de Amiga 3000.
Presentators: Stewart Cheifet en Gary Kildall.

The Computer Programme - BBC

A Commodore CBM / PET computer and a 8050 disk drive on the The Computer Programme. Een Commodore CBM / PET computer en een 8050 disk drive in het TV programma The Computer Programme.


Info:

The Computer Programme was een BBC (UK) TV-programma over computers met 10 afleveringen (1982). In de afbeeldingen een Commodore computer systeem dat werd gebruikt om data in te lezen met behulp van een scanner.
Presentatoren: Ian McNaught-Davis en Chris Serle.

The Daily show

A Commodore PET 2001 (Blue edition) computer in the TV show The Daily Show. Een Commodore PET 2001 (Blue edition) computer in de TV show The Daily Show.


Info:

The Daily Show is een Amerikaanse nieuws programma van de TV zender Commedy Central. In deze aflevering (2013-07-24) praat John Oliver met de Pervatron 5000. Het praatje gaat over Anthony David Weiner die burgemeester van New York wil worden.

The Facts of Life

An Commodore 1702 monitor in the TV-series The Facts of Life. Een Commodore 1702 monitor in de TV-serie The Facts of Life.


Info:

The Facts of Life was een Amerikaanse comedy serie met 209 afleveringen in 9 seizoenen (1979-1988). De serie gaat over Edna Garrett die werkt op een meisjes internaat in Peekskill, New York.
Acteurs: Charlotte Rae, John Lawlor, Jenny O'Hara, Lisa Whelchel, Felice Schachter en andere.

S06E09

The Fast Show

A Commodore Pet 2001 in the comedy The Fast Show. Een Commodore Pet 2001 in de komedie The Fast Show.

Info:

The Fast show is een comedy sketch show van de BBC met 38 afleveringen van 1994 tot 1997. In deze aflevering kan je een PET 2001 computer zien in het laboratorium van professor Denzil Dexter van de Southern California universiteit . Komieken: Paul Whitehouse, Charlie Higson, Arabella Weir, John Thomson, Caroline Aherne en anderen.

Beroemde uitspraken uit de serie: Oh bugger! Someone's sitting there, mate. Brilliant! Boutros Boutros Ghali. I'll nick anything, me. Hi! I'm Ed Winchester! This week, I 'ave been mostly... Nice! You ain't seen me: right?

S02E01

The Gods Must Be Crazy II

A Commodore Amiga 2000 and Amiga 500 in the movie The Gods Must Be Crazy 2. Een Commodore Amiga 2000, Amiga 500 en een 1084 monitor in de film The Gods Must Be Crazy 2.


Info:

The Gods Must Be Crazy II is een film komedie uit 1989 en het vervolg op The Gods Must Be Crazy. Xixo's twee kinderen klimmen in een vrachtwagen van een stroper en Xixo gaat op weg om ze te redden.
Acteurs: Nǃxau, Sandra Prinsloo, Marius Weyers, Louw Verwey, Michael Thys en andere.

The High Crusade

The Commodore Amiga 4000 gets mentioned in the credits of the movie The High Crusade. De Commodore Amiga 4000 wordt genoemd in de aftiteling van de film The High Crusade.
De Amiga 4000 werd gebruikt voor het maken van de animaties.


Info:

The High Crusade is een Duitse film uit 1994. Dit is een sci-fi komedie over een aantal
kruisvaarders op een buitenaards ruimte schip met een buitenaardse piloot. Met het ruimte schip willen de
kruisvaarders het heilige land veroveren.

Bedankje aan David Jahn (Ampow) voor afbeeldingen.

The Hugga Bunch

A Commodore C64 computer, a 1451 disk drive and a 1702 monitor in the film The Hugga Bunch. Een Commodore C64 computer, een 1451 diskette station en een 1702 monitor in de film The Hugga Bunch.


Info:

The Hugga Bunch is een Amerikaanse televisie film uit het jaar 1985. In de film ontdekt een meisje hoe je naar HuggaLand kan reizen. Ze wil haar grootmoeder opzoeken. Deze film is geïnspireerd on de speelgoed poppen de Hugga Bunch dolls en won een Primetime Emmy Award.
Actors: Gennie James, Natalie Masters, Terry Castillo, Tony Urbano, Aarika Wells en andere.

The IT crowd

Commodore PET computer in the comedy: The IT Crowd In de comedy serie "The IT Crowd" is een Commodore PET computer te zien.


Info:

The IT Crowd is een comedy serie van het Engelse TV-station Channel 4. De serie bestaat uit 3 seizoenen (2006-2008) en er zijn in totaal 18 afleveringen. De hoofdrolspelers zijn: Richard Ayoade, Chris O'Dowd en Katherine Parkinson.

Uitspraken:

"Did you try turning it off and on." (Roy)
"If you type Google into Google, you can break the internet." (Jen)

S01, S02, S03

The Philadelphia Experiment

A Commodore VIC-20 in the science-fiction movie The Philadelphia Experiment. Een Commodore VIC-20 in de sciencefiction film: The Philadelphia Experiment uit 1984.


Info:

In 1943 doet de Amerikaanse marine een experiment om een schip onzichtbaar te maken voor radar. Het gehele schip inclusief de bemanning verdwijnt, maar na een tweede experiment in 1984 komen twee bemanningsleden te voor schijn. Een van de bemanningsleden wordt terug gestuurd in de tijd om het originele experiment uit te schakelen.
Acteurs: Michael Paré, Nancy Allen, Eric Christmas, Bobby Di Cicco en andere.

The Princess Bride

A Commodore 1541 disk drive and C64c computer in the movie The Princess Bride. Een Commodore 1541 disk drive in the film The Princess Bride. Naast de TV (links-beneden) kan een C64c zijn. Het spel wat wordt gespeeld is Hardball


Info:

The Princess Bride is een Amerikaanse film uit 1987. Een opa (Peter Falk) brengt een bezoekje aan zijn zieke kleinzoon en leest hem een verhaal voor uit een boek.
Acteurs: Cary Elwes, Robin Wright, Mandy Patinkin, Chris Sarandon, André the Giant, Christopher Guest, Peter Falk, Fred Savage, Wallace Shawn, Billy Crystal en Carol Kane.

The Rachel Papers

A Commodore Amiga 500 computer and a 1010 disk drive in the movie The Rachel Papers. Een Commodore Amiga 500 computer en een 1010 disk drive in de film The Rachel Papers.
Commodore Computers wordt genoemd in de aftiteling.


Info:

The Rachel Papers is een Engelse film uit 1989. In de film wil Charles een relatie met Rachel. Charles gebruikt een Commodore Amiga 500 om alles over Rachel te registreren.
Acteurs: Dexter Fletcher, Ione Skye, Jonathan Pryce, James Spader, Bill Paterson en andere.

The Red Green Show

A Commodore keyboard on the The Red Green. Een Commodore toetsenbord in de The Red Green TV-show.


Info:

Het "ding" wat Harold vast houdt is voorzien van een toetsenbord gemaakt met toetsen van een Commodore toetsenbord. The Red Green show bestaat uit 300 afleveringen in 15 jaar (1991-2006). De show is een parodie van doe het zelf programma's.
De hoofdrolspelers zijn: Steve Smith, Jr., Patrick McKenna, Rick Green, Jeff Lumby, Wayne Robson en Bob Bainborough.

Beroemde worden:

- If the women don't find you handsome, they should at least find you handy.
- The show is duct taped in front of a live studio audience.
- Keep your stick on the ice.
- We're all in this together.

The Return of the Living Dead (The making of ...)

A Commodore 2002 monitor in the making of: The Return of the Living Dead. Je kan een Commodore 2002 monitor zien in the making of: The Return of the Living Dead.


Info:

The Return of the Living Dead is een Amerikaanse horrorkomedie uit het jaar 1985. Het bedrijf in de film is een opslag plaats voor lijken. Door het ontsnappen van een gas komen de lijken weer tot leven als zombies.
Acteurs: Clu Gulager, James Karen, Don Calfa, Thom Mathews, Linnea Quigley en andere.

The Simpsons

A Commodore PET computer in the TV series The Simpsons. Een Commodore PET computer in de TV serie The Simpsons.


Info:

The Simpsons is een Amerikaanse animatie serie met 23 seizoenen en 500 afleveringen in 2012. In deze aflevering start Lisa een online community genaamd "SpringFace". Lisa werkt aan de community in het computer lokaal. Op de muur hangt een poster met de volgende tekst: Springfield Elementary Computer Lab "Proud home of the Commodore 64". En je kan ook een Commodore PET computer zien.

S23-E11

The Soldier

An Commodore CBM 40xx computer in the movie The Soldier. Een Commodore CBM 40xx computer in de film The Soldier.


Info:

The Soldier is een Amerikaanse film uit het jaar 1982. In de film steelt een groep terroristen een plutonium bom, en willen deze tot ontploffing brengen in een olieveld in Saudi Arabië. En speciaal team moet de terroristen stoppen.
Acteurs: Ken Wahl, Alberta Watson, Jeremiah Sullivan, William Prince, Joaquim de Almeida en andere.

The Sooty Show

A Commodore VIC20 computer and a C2N Datassette in the TV series: The Sooty Show. Een Commodore VIC-20 computer en een C2N datassette in de TV serie: The Sooty Show.


Info:

The Sooty show was een TV-serie voor kinderen met in de hoofdrol een sok-pop genaamd Sooty. De serie heeft 22 seizoenen en 288 afleveringen (1955-1992). De serie was te zien op de BBC (1955-1967) en ITV (1968-1992).
Acteurs: Sooty, Sweep, Soo, Butch, Little Cousin Scampi, Muffin the Mule en Snuffles the Rabbit.

The Substitute

A Commodore Amiga 2000 computer and a 1084s monitor in the movie The Substitute. Een Commodore Amiga 2000 computer en een 1084s monitor in de film The Substitute.


Info:

The Substitute is een Amerikaanse film uit 1996. Een huurling neemt een baan als leraar op een school. Zijn doel is om de misdaad in de school te bestrijden.
Acteurs: Tom Berenger, Raymond Cruz, William Forsythe, Luis Guzmán, Richard Brooks en andere.

Time Chasers (Tangents)

A Commodore C64 computer, 1084 monitor and 1541 disk drive in the movie Time Chasers (Tangents). Een Commodore C64 computer, 1084 monitor en een 1541 disk drive in de film Time Chasers (Tangents).


Info:

Tangents (film titel) or Time Chasers (video titel) is een film over een man die een tijd machine heeft uitgevonden.

De scherm afbeeldingen zijn van de Mystery Science Theater 3000 versie van de film. MST 3000 is een programma waar niet zo goede films worden verteld door Joel Robinson en zijn robots Crow en Tom Servo.

To Kompiouter Tou Thanatou

A Commodore 1541 disk drive and a C64 computer in the movie To Kompiouter Tou Thanatou. Een Commodore 1541 disk drive en een C64 computer in de film To Kompiouter Tou Thanatou.


Info:

To Kompiouter Tou Thanatou is a Griekse film. In de film verdwijnen mensen in hun computer. Ze komen terecht in het spel wat ze aan het spelen waren.

Tom Goes to the Mayor

A Commodore Plus/4 in Tom Goes to the Mayor. Een Commodore Plus/4 in Tom Goes to the Mayor.


Info:

Tom Goes to the Mayor was een Amerikaanse geanimeerd televisie serie op Cartoon Network's Adult Swim met 30 afleveringen (2004 - 2006). De show was een creatie van Tim Heidecker en Eric Wareheim.

Tom Petty - Jammin' Me

A Commodore C64c, C128, PC-10, Amiga 1000 and several monitors in the music video Jammin' Me from Tom Petty. Een Commodore C64c, C128, PC-10, Amiga 1000 en diverse monitors in de muziek video Jammin' Me van Tom Petty.
Ook is de Juggler demo en Marble Madness te zien in deze muziek video.


Info:

Jammin' Me van Tom Petty werd uitgebracht in 1987. De single is afkomstig van het album Let Me Up (I've Had Enough).

Torrente 2 - Mission in Marbella

A Commodore C64 computer and 1084 monitor in the movie Torrente 2 - Mission in Marbella. Een Commodore C64 computer en een 1084 monitor in de film Torrente 2 - Mission in Marbella.


Info:

Torrente 2 - Mission in Marbella is een Spaanse film komedie uit 2001. In de film is Torrente verhuist naar Marbella. Hij start een bedrijfje als privé detective. Hij krijgt te maken met criminelen die de stad willen opblazen en met en afpersing zaak.
Acteurs: Santiago Segura, Gabino Diego, Tony Leblanc, José Luis Moreno, Inés Sastre en andere.

Toy Soldiers

Commodore Amiga 2000 in the motion picture Toy Soldiers. Een Commodore Amiga 2000, en een 1084 monitor in de film Toy Soldiers. Je kan er een zien in de studenten kamer en een in het tijdelijk commando cetrum van de FBI.


Info:

Toy Soldiers is een actie / drama film uit 1991. In de film wordt een internaat overgenomen door een groep terroristen. De studenten verzamelen informatie over de terroristen en smokkelen het naar de FBI. Aan het eind vallen speciale eenheden de school binnen en bevrijden de studenten, de terroristen worden gedood.
Acteurs: Sean Astin, Wil Wheaton, Keith Coogan, Andrew Divoff, Denholm Elliott, Louis Gossett Jr en andere.

Trancers II

A Commodore Amiga 2000 computer and 2002 monitor in the film Trancers II. Een Commodore Amiga 2000 computer en een 2002 monitor in de film Trancers II.


Info:

Trancers II is een Amerikaanse actie / science fiction film (1991). In de film reizen mensen terug in de tijd om de wereld 'op te ruimen'.
Acteurs: Tim Thomerson, Helen Hunt, Megan Ward, Biff Manard en andere.

Trans-X, Living on Video

Commodore PET / CBM in music video: Trans-X, Living on Video In de muziek video van Trans-X is een Commodore CBM computer te zien. Het scherm van de CBM wordt telkens volgeschreven met blokjes, en daarna weer gewist.


Info:

Trans-X is een Canadese pop groep, opgericht door Pascal Languirand in 1983. Living on Video was een wereld wijde hit.

Trenutak Spoznaje - Peek en Poke museum

A Commodore SX-64, Amiga 1000, Amiga 500 and 1084 in the TV-show Trenutak Spoznaje. Een Commodore SX-64, Amiga 1000, Amiga 500 en 1084 in de TV show Trenutak Spoznaje.


Info:

Trenutak Spoznaje is een TV-show uit Kroatië. In deze aflevering een bezoek aan het Peek en Poke museum. Vele Commodore computers zijn uitgestald, ook twee speciale uitvoeringen van de Amiga 500.

Trödeltrupp

A Commodore C64 computer, 1351 datassette and a 141-II disk drive in the TV show Trödeltrupp. Een Commodore C64 computer, 1351 datassette en een 1541-II disk drive in het TV programma Trödeltrupp.


Info:

Trödeltrupp is een TV programma van de Duitse zender RTL 2. In dit programma zoeken mensen in hun kelder en op zolder naar spullen die ze kunne verkopen om wat geld te verdienen.

Trois couleurs: Rouge

A Commodore C64 in the movie Color Red. Een Commodore C64 in de film Color Red. In de film kijkt een man stiekem in apartmenten. In een van de apartmenten zie je deze Commodore C64.


Info:

Trois couleurs: Rouge is een Franse film. Het is een trilogie met 3 kleuren. De kleuren staan voor: vrijheid (blauw), gelijkheid (wit) en broederschap (rood) en zijn de drie kleuren van de Franse vlag.
Acteurs: Irène Jacob, Jean-Louis Trintignant en andere.

Tuka - My Star

A Commodore 1341 joystick in the music video My Star from Tuka. Een Commodore 1341 joystick in de muziek video My Star van Tuka.


Info:

Tuka is een Australische hip hop artiest. Hij is een lid van Thundamentals en een ex-lid van Rumpunch en Connect 4. De single My Star is van zijn derde studio album Life Death Time Eternal.

TV-am

A Commodore C64 computer and 1541 diskdrive in the TV program TV-am. Een Commodore C64 computer en 1541 diskdrive in het TV programma TV-am.


Info:

TV-am was een ontbijt programma van het Engelse ITV. Het programma kon 5 dagen per week, van 1983 tot en met 1992, bekeken worden. In dez aflevering is er een item over de TV show MAX Headroom.

De show MAX Headroom werd gemaakt met de hulp van de Amiga computer.

TV Brussel - Commodore Retrodag

A Commodore Amiga CD-32, SX-64, C64c, 1541-II, 1084 and a 1702 in a TV-show of TV Brussel. Een Commodore Amiga CD-32, SX-64, C64c, 1541-II, 1084 en een 1702 in een uitzending van TV Brussel.


Info:

TV Brussel is een lokaal TV station voor de hoofdstad van België. Op 31 Oktober 2005 organiseerde Rudi Schokaert een Commodore retro dag.

U Vandaag - Pong to Playstation

An Amiga 1200 computer in the TV program U Vandaag. Een Amiga 1200 computer in het TV programma U Vandaag.


Info:

U Vandaag is een regionaal TV programma van de provincie Utrecht. Het programma heeft een item over de Pong to Playstation dag 2012.

Ulli Bäer ‎– I Hab An Amiga

A Commodore Amiga 500 computer and a 1084 monitor on the cover of Ulli Bäer ‎– I Hab An Amiga. Een Commodore Amiga 500 computer en een 1084 monitor op de hoes van Ulli Bäer ‎– I Hab An Amiga.


Info:

Ulli Bäer is een zanger uit Oostenrijk. Hetlied "I Hab An Amiga" werd uitgebracht op een 45 toeren 7" vinyl single in 1990. Naast het normale lied heeft de b-kant ook een instrumentale versie van het lied.

Under the Radar Michigan

An Amiga 2000 computer, A2002 monitor and Speedking joystick in the TV serie Under the Radar Michigan. Een Amiga 2000 computer, A2002 monitor en een Speedking joystick in de TV serie Under the Radar Michigan.


Info:

Under the Radar Michigan is een lokaal TV station. De programma's gaan over bezienswaardigheden en reizen in de staat Michigan in de verenigde staten van Amerika. In aflevering 303 wordt een 80er jaren guru geïnterviewd.

Underground: The Julian Assange Story

A Commodore C64, PET/CBM, Amiga 500 computer and a 1084 Monitor in the film Underground: The Julian Assange Story. Een Commodore C64, PET/CBM, Amiga 500 computer en een 1084 monitor in de film Underground: The Julian Assange Story.


Info:

Underground: The Julian Assange Story is een Australische film uit het jaar 2012. In deze film kan je Julian Assange, oprichter van Wikileaks, in zijn jonge jaren zien.
Acteurs: Rachel Griffiths, Anthony LaPaglia, Alex Williams, Laura Wheelwright, Callan McAuliffe en andere.

Video Game Invasion: The History of a Global Obsession

A Commodore C64 computer, 1702 monitor and a Wico joystick in the documentary Video Game Invasion: The History of a Global Obsession. Een Commodore C64 computer, 1702 monitor en een Wico joystick in de documentaire Video Game Invasion: The History of a Global Obsession.

Info:

De TV documentaire: Video Game Invasion: The History of a Global Obsession (2004) is een 90 minuten durende historische documentaire over het video spel.
Gepresenteerd door: Tony Hawk.

Viktor Dorohin and Lubov Voropayeva - My Blue Eyed Girl

A Commodore Amiga 1000 computer on the album cover of Viktor Dorohin and Lubov Voropayeva - My Blue Eyed Girl. Een Commodore Amiga 1000 computer op de album hoes van Viktor Dorohin en Lubov Voropayeva - My Blue Eyed Girl.


Info:

Viktor Dorohin en Lubov Voropayeva zijn Russische zangers.

Visa Röster - READY

A Commodore C64 on the inlay of the READY CD from Visa Röster. Een Commodore C64 op de inlay van de READY CD van Visa Röster.


Info:

Visa Röster is een Zweedse vocale muziek groep. Ze zingen a capella computer muziek, hymnes en jazz. De leden zijn: Sofia Åberg, Karin Öjehagen, Hanna Kappelin, Elsa Persson, Pex Tufvesson en Johannes Lindén.

Wardogs

Een Commodore C64, 1541, MPS-801 en een 1702 in de film Wardogs.


Info:

Wardogs is een Zweedse film uit het jaar 1986. In de film is Charles Stewart op zoek naar zijn broer die vermist wordt in Vietnam.
Acteurs: Timothy Earle, Gunnar Ernblad, Bengt Fridh, David Gillies, Iréne Grönwall en andere.

Warehouse 13

A Commodore 1702 monitor in the TV-series Warehouse 13. Een Commodore 1702 monitor in de TV-serie Warehouse 13.


Info:

Warehouse 13 is een Amerikaanse science fiction serie met 12 afleveringen (2009) van SyFy TV. Een aantal geheim agenten zijn verantwoordelijk voor Warehouse 13. In Warehouse 13 bewaart de Verenigde Staten zijn boven natuurlijke objecten. De agenten proberen items te vinden die thuis horen in Warehouse 13.
Acteurs: Eddie McClintock, Joanne Kelly, Saul Rubinek, Genelle Williams, C. C. H. Pounder en andere.

S01-E08

Was guckst du?!

A Commodore C64 (Aldi) and a 1530 Datassette in the comedy Was guckst du?! Een Commodore C64 (Aldi) en een 1530 Datassette in de komedie Was guckst du?!


Info:

Was guckst du?! is een Duitse komedie serie uitgezonden door Sat.1. De serie was op televisie van 2001 tot en met 2004.
Acteurs: Kaya Yanar, Mirja Boes, Dennis Durant, Johann König, Janine Kunze en andere.

Wayne's World

A Commodore Amiga 2000 and a CBM / PET computer in the movie Wayne's World. Een Commodore Amiga 2000 en een CBM / PET computer in de film Wayne's World.


Info:

Wayne's World is een Amerikaanse komedie film uit 1992. Wayne en Garth maken een kabel TV-show in hun kelder. Ze worden ontdekt en de TV show wordt uitgezonden op nationale TV.
Acteurs: Mike Myers, Dana Carvey, Rob Lowe, Tia Carrere en others.

Wayne's World 2

Garth Algar is wearing a Video Toaster T-shirt in the movie Wayne's World 2. Deze keer geen Commodore item, maar het heeft een hechte band met Commodore. Garth Algar draagt een Video Toaster T-shirt in de film Wayne's World 2.


Info:

Wayne's World 2 is een Amerikaanse komedie film uit 1993. Wayne en Garth organiseren een rock-concert (Waynestock). Wayne's vriendin verhuist met haar manager naar Los Angeles. De manager wil trouwen met Wayne's vriendin. Wayne moet nu kiezen tussen het concert en het stoppen van de trouwerij.
Actors: Mike Myers, Dana Carvey, Christopher Walken, Tia Carrere en andere.

Weird Al Yankovic - It's All About The Pentiums

A Commodore C64 in the video clip It's All About The Pentiums from Weird Al Yankovic. Een Commodore C64 die genoemd wordt in de videoclip van Weird Al Yankovic.


Info:

In de videoclip It's All About The Pentiums van Weird Al Yankovic wordt de Commodore C64 genoemd. Hij zingt de tekst: "You think your Commodore 64 is really neato". Gevolgd door de tekst: "What kinda chip you got in there, a Dorito".

Whiz Kids

A Commodore C64 and a CBM / PET computer in a the TV-series Whiz Kids. Een Commodore C64 en een CBM / PET computer in de TV-serie Whiz Kids.
Commodore Business Machines wordt ook genoemd in de aftiteling.


Info:

Whiz Kids is een Amerikaanse TV-serie uit 1983 met 18 afleveringen. De serie gaat over een groep tieners die amateur computer experts en detectives zijn.
Acteurs: Matthew Laborteaux, Andrea Elson, Todd Porter, Jeffery Jacquet, Max Gail en andere.

S01-E06

Wiseguy

A Commodore Amiga 2000 computer in the TV series Wiseguy. Een Commodore Amiga 2000 computer in de TV serie Wiseguy.


Info:

Wiseguy is een American TV serie met 75 afleveringen in 4 seizoenen (1987 - 1990). In de aflevering ''Where's the Money'' knoeit een kleding fabrikant met de stof voor kleding van zijn concurent. De kleding vat vlam en de kleding fabrikant is geruïneerd
Acteurs: Jim Byrnes, Jonathan Banks, Ken Wahl, William Russ, Dwight Koss en anddere.

S02E09

Wonder Woman 1984

A Commodore PET2001 and 8032-SK computer in the film Wonder Woman 1984. Een Commodore PET2001 en 8032-SK computer in de film Wonder Woman 1984.

Info:

Wonder Woman 1984 is een Amerikaanse film uit het jaar 2020. In de film moet Wonder Woman de wensen van Maxwell Lord ongedaan maken voordat de wereld vernietigd zal worden door een nucleaire oorlog.
Acteurs: Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig, Pedro Pascal, Robin Wright, Connie Nielsen en anderen.

Xosar - The Calling

A Commodore C64 computer and a 1541c disk drive in the music video The Calling by Xosar. Een Commodore C64 computer en een 1541c disk drive in de muziek video The Calling van Xosar.


Info:

The Calling is een muziek stuk van Xosar. Xoxar is een muziek producente, en heeft de volgende muziek uitgebracht: Rainy Days, Ghosthaus, The Calling en Rays of Babylon.

YAZOO: What A Difference A Shake Makes

A Commodore PET computer in the TV commercial: YAZOO: What A Difference A Shake Makes. Een Commodore PET computer in de TV advertentie: YAZOO: What A Difference A Shake Makes.


Info:

Yazoo is een melk drank, geproduceerd door Campina. Yazoo wordt verkocht in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.
In the commercial a Commodore PET computer is sitting on the desk of a police station.

Yoksul

A Commodore C64c computer in the film Yoksul. Een Commodore C64c computer in de film Yoksul.


Info:

Yoksul is een Turkse film uit het jaar 1986. De film gaat over Yoksul die werkt in een kleding fabriek. Hij brengt de thee en koffie naar de medewerkers in de fabriek.
Acteurs: Kemal Sunal, Sehnaz Dilan, Yaman Okay, Kerem Yılmazer, Fatos Sezer en andere.

ZDF - Heute Nacht

A Commodore CD-32, VC-20, C16, C64, C64G, SX64, CD-TV computer, 1701 monitor, C2N datassette, 1541 disk drive in the TV program ZDF - Heute Nacht. Een Commodore CD-32, VC-20, C16, C64, C64G, SX64, CD-TV computer, 1701 monitor, C2N datassette en een 1541 disk drive in het TV programma ZDF - Heute Nacht.

Info:

ZDF - Heute Nacht is een laat in de avond nieuws programma van het Duitse TV station ZDF. In deze aflevering een interview met Frank Erstling (Return magazine) en Thomas Koch (Grafische artiest).

ZDF - Ferienprogramm

A Commodore C64c computer, 1084 monitor, 1541c disk drive and a Competition Pro joystick in the TV program ZDF Ferienprogramm. Een Commodore C64c computer, 1084 monitor, 1541c disk drive en een Competition Pro joystick in het TV programma ZDF Ferienprogramm.


Info:

ZDF Ferienprogramm was een TV programma van het Duitse TV kanaal ZDF en werd uitgezonden in de school vakanties. In deze aflevering werd het computer spel Trivial Pursuit voor de Commodore C64 getoond.

Zig Zag - Crionics

A Commodore Amiga 500 computer and 1084 monitor in the TV-show Zig Zag. Een Commodore Amiga 500 computer en een 1084 monitor in de TV show Zig Zag.


Info:

Zig Zag was een Deense TV show voor kinderen (1990). In deze aflevering een interview met de Amiga demo-groep Crionics (The Spy, Murphy en Deftronic). Tijdens het interview worden ook beelden getoond van een copy party georganiseerd door Kefrins.

Meer vondsten.

Op deze pagina heb je kunnen kijken naar de N - Z vondsten. Klik op de link hieronder voor meer vondsten.

Ontdek de Commodore. (A-M)


Gevonden Commodore items:
- Jack Tramiel
- PET 2001
- PET 4032
- CBM 30xx
- CBM 8032-SK
- CBM 8096D-SK
- CBM-II
- Super PET
- VC-20
- VIC-20
- C64
- C64 (Silver label)
- C64 (Gold Edition)
- C64c
- C64g
- C64 (Aldi)
- C64 DTV
- SX-64
- C16
- Plus/4
- C128
- Amiga 500
- Amiga 600
- Amiga 1000
- Amiga 1200
- Amiga 1500
- Amiga 2000
- Amiga 3000
- Amiga 4000
- Amiga CD-32
- Amiga CDTV
- PC-10
- 1530
- 1010
- 1541
- 1541c
- 1541-II
- 1551
- 1571
- 8050
- 1081
- 1084
- 1084s
- 1701
- 1702
- 1802
- 1901
- 2002
- 1520
- MPS-801
- MPS-802
- MPS-1000
- MPS-1250
- 1351
- VC-1020
- 1311
- 1312
- VIC-1011A
- MM6
- MOS 6502

- C-One
- Competition Pro
- GEOS
- MSD Super Disk Drive
- Koala Pad
- Video Toaster T-shirtWeet je nog meer Commodore's te vinden in films, TV-series etc. stuur me dan een berichtje.
Bijgewerkt: 2019-05-11 13:37:55